> Dieta-lalimed

DIETA LALIMA Lublin

W Centrum Terapii naturalnych LaliMed proponujemy państwu dietę, która jest doskonałym uzupełnieniem do naszych terapii. Celem tej diety jest odkwaszenie organizmu, wyeliminowanie produktów sprzyjających namnażaniu się bakterii, wirusów i pasożytów oraz zastąpienie ich zdrowymi produktami. W naszej diecie uwzględniamy także wrażliwość na nietolerancje pokarmowe na takie produkty jak mleko, gluten, cukier i wiele innych.

Naukowe badania dowiodły,że zakwaszony organizm jest doskonałym miejscem do rozwoju ognisk zakaźnych wszelkiego rodzaju patogenów i komórek nowotworowych. Jest wielu naukowców, którzy dowiedli,że w zakwaszonym organizmie komórki nowotworowe rozmnażają się w znacznie szybszym tempie niż w środowisku zasadowym. Niestety przetworzona żywność w obecnych czasach i używki (alkohol i papierosy) oraz stres dnia codziennego są najczęstszą przyczyną zakwaszenia naszych organizmów a w konsekwencji pojawieniem się groźnych objawów takich jak łagodne i złośliwe zmiany nowotworowe, przewlekłe zmęczenie, słaba odporność organizmu.

Dlatego równocześnie z zastosowaniem terapii biorezonansowych w naszym centrum zalecamy Państwu określoną dietę, co w znacznym stopniu przyśpiesza powrót do dobrego samopoczucia i daje dobre efekty regeneracji organizmu. Uważamy, że tylko kompleksowe podejście do problemu chorób daje nam trwałe i skuteczne rozwiązania.

Uwaga! – dieta musi być urozmaicona i smaczna!

Niewskazane produkty:
– Mięso – szczególnie czerwone
– Biały cukier, słodycze i produkty zawierające biały cukier
– Produkty z mąki pszennej (pieczywo, makarony)
– Mleko (dopuszczalna jest maślanka, kefir, mleko kozie)
– Margaryny
– Orzeszki ziemne, masło orzechowe
– Napoje gazowane
– Alkohol (w każdej postaci)
– Mocna kawa, mocna czarna herbata

Produkty dopuszczalne w umiarkowanych ilościach:
– Maślanka, kefir (maksymalnie do 1 szklanki dziennie, nie łączyć z posiłkiem), biały ser (w małych ilościach), mleko kozie i jego przetwory
– Produkty z mąki żytniej (chleb, makarony, kasze) – uważnie przyglądać się czy nie ma alergicznych reakcji na gluten. Ziemniaki (tylko z sałatkami, nigdy same)
– Miód, ksylitol
– Śmietana, masło, arbuzy, banany, winogrona, daktyle, rodzynki i inne bardzo słodkie owoce
– Grzyby

Produkty wskazane:
– Woda – minimum 1 litr dziennie + 1 litr innych napojów (nie liczymy kawy ani czarnej herbaty)
– Warzywa: bakłażany, dynie, cukinie, ogórki, buraki, sałaty liściaste, botwina, szpinak, marchewka, brokuły, kapusta, seler, pomidory, fasolka szparagowa, czarna rzodkiew, por, szczaw, kalafior, cebula, kalarepka, itd.
– Soki warzywne i owocowe (bez cukru), najlepiej samemu robić soki
– Owoce – szczególnie te mniej słodkie (bardzo wskazane ananasy i awokado)
– Kasza gryczana, ryż, kasza jaglana i inne kasze (nie pszenne), makaron sojowy, makaron ryżowy
– Strączkowe – groch, fasola, soja, itd.
– Kukurydza (ta niemodyfikowana genetycznie oczywiście)
– Orzechy (ale nie orzeszki ziemne), migdały
– Serwatka
– Oleje roślinne (ale nie olej rzepakowy)
– Przyprawy (bez sztucznych dodatków)
– Zielona herbata, Yerba Mate (nie liczymy ich jako napoje nawadniające)

Inne zalecenia:
– Produkty wysokobiałkowe typu: mleczne, strączkowe (fasole, groch, sojowe, orzechy, można spożywać tylko z warzywami (oprócz ziemniaków) – nie łączymy ich z owocami, ziemniakami, kaszami, ryżem, pieczywem (vide dieta rozdzielna)
– Pić gorącą wodę
– Nie spożywamy produktów modyfikowanych genetycznie
– Unikamy chemicznych dodatków
– Unikamy smażonych potraw
– Unikamy bardzo tłustych potraw
– Nie pijemy po posiłku (odczekać 1,5 godz.)
– Każy kęs przeżuwamy ok. 40 razy (ważne!)
– Spożywamy częściej ale w małych ilościach. Ostatni posiłek do godz. 18:00.

Filmy edukacyjne


Mleko ukryta trucizna cz 1


Zanim przeklną nas dzieci


Korporacyjna żywność


Trucizna nasza powszednia

ZAPRASZAMY NA KOMPLEKSOWE TESTY
I KONSULTACJE ZDROWOTNE W NASZYM CENTRUM.